Slané pečení

 

Receptů na kvasový chleba není nikdy dost a obzvlášť na ten, co má být na zapékání toustů. Toustový chleba jsem to původně nazvat nechtěla, protože už mám několik receptů s tímhle jménem a budu je také přidávat. Ale on se na to prostě krásně hodí. Není sice tak nadýchaný, jako ostatní, ale zase je chuťově plnější a taky výživnější...

Recept je původně od paní Radky Vrzalové, já ho převedla na kváskový a změnila trochu rozpis ingrediencí a postup přípravy. Pro někoho, kdo nemůže droždí ani cukr nebo mu nedělá smažené dobře, je to fajn možnost, jak si dopřát takovouhle zapovězenou dobrotu.

Jsem vlastně ráda, že nemůžu vařit a péct tradiční česká jídla tak, jak mají být. Vyhovují mi lehčí varianty svíčkové bez smetany a mouky, knedlíků z celých jahel a kukuřice. A třeba i jihočeská litina bez droždí. A nemusím díky "diagnózám" nikoho přesvědčovat, že je to tak pro nás doma lepší. Pro všechny. Ať pro mě s IBD,...

Kvásek a dýně, to je prostě VSL! Pamatujete? Velká Světová Láska 🧡. Miluju zatím všechny svoje verze kváskového chleba s dýní, co jsem upekla a snědla. A že už jich bylo :). Tentokrát jeden super jednoduchý recepis, na který potřebujete pečené dýňové pyré se šalvějí, stejně jako v receptu na dýňové máslo.

Ne vždycky mě baví, že musím všechno vařit a péct doma. Ráda bych si někdy jen tak večer sedla, místo toho, abych hopsala u trouby a sporáku u pečiva, obědů na druhý den, sušenek, buchet na svačiny. A tak mě to prostě někdy ani nejde od ruky.

© 2020 - 2022 Kitchen apotheke. Všechna práva vyhrazena. Pokud chcete někde sdílet nebo publikovat moje recepty, prosím, napište mi na alena.melicharova@kitchenapotheke.cz
Kitchen apotheke -  lékárna z kuchyně