Pečivo

 

Tohle je taková rychlovka, zbyly mi nějaké směsi na pečivo, tak jsem z nich udělal chleba. tentokrát do formy, ale klidně uberte na vodě a máte ho na plech. Já chtěla aby byl vláčnější. A protože jsou to směsi, tak samozřejmě nasypete, zamícháte a hotovo. Rychlovka, no comment. Někdy taky nemám chuť trávit víc času pečením, než je nutné.

Nedávno jsem dostala na vyzkoušení směsi od Eat-Fit. Založila jsem z nich kvas a tady je první pokus. Kvas byl mladý a tak jsem věděla, že chleba z něj bude ještě mít nějaké chybky, ale bylo potřeba ho rozkvasit a nechat dozrát, tak jsem se rozhodla pro těžší a výživnější verzi se semínky, kmínem a bylinami. Kvas mi pak v...

Hned úvod je sporný. Dalamánek by měl být žitný nebo žitno - pšeničný tovar se solí a vodou. Jiné specifikum dle cechovních norem kupodivu dalamánek nemá, ale ten základ žitné ( případně pšeničné) mouky je tam daný. Takže bych tomu měla říkat jinak. Jenže, on jako klasický dalamánek prostě chutná :) kdo nemá bezlepkovou dietu odjakživa, určitě si...

Kdo se pohybuje v kváskování z bezlepkových mouk, už se asi naučil kreativně využívat všechno, co dům nabízí a nebojí se experimentů. Tenhle recept je spíš další z mnoha podobných variací na téma "bulka co dům dal". Zde sem kombinovala sádlo, světlý teff a slunečnicové semínko. Základ je rozkvas, cca 14 hodin starý, z kvásku a mouky Schaer B...

Tenhle recept je na menší bochníček chleba. Já ho mám tak půlku na dva dny a druhou jsem si schovala do mrazáku, protože pečivu moc nedávám. Z půlky uděláte tak 8-10 krajíčků i s patkou, ale jsou menší, zkuste, uvidíte :)

Tyhle bezlepkové a bezmléčné placky s "jogurtem" dělám vždycky od oka a vždycky mi kamarádky nezapomenout připomenout, že bych (si) měla recept konečně napsat. Jenže já to nevím už když je peču, co tam vlastně bylo. Jenže, ony jsou fakt suprový, hodí se hlavně k různým variacím se směsí asijského koření, tedy KARÍ. Jsou vláčné a hlavně ty s mákem,...