Polévky jsou grunt

 

O pomalých hrncích už bylo naspáno tolik! Já na ně nejsem žádný odborník, ale jeden si ke mě cestu také našel. Nejsem zrovna příznivce různých "udělátek" a "vychytávek", většinou se spokojím s ručním mixérem za pár stovek, hrnci z Ikea, sporákem a tou nejblbější troubou, co trh s elektronikou zplodil. Ale pomalý hrnec z Lidlu jsem dostala a...

Tohle je recept, který je pro inspiraci na poslední zimní dny. Asi nevypadá nic moc, ale určitě potěší chutě. Já jsem přibývajícími lety zjistila, že jsem člověk spjatý s přírodou, ročními obdobími a cykly. Víc, než jsem tušila. A jak jsem tomu dávala průběh, vrací sem i myšlenky do dětství a najednou zjistím, že mi nakonec nejvíc chybí...

Možná se vám tahle polévka zdá málo zdravá, ale věřte, je. Navíc, jsem jenom člověk a to že se snažím jíst zdravě neznamená, že nejím klobásy. Kupujeme z farmy výborné, jsou z krůtího masa, vepřového střívka, soli a koření. Žádná aditiva, žádný tekutý kouř, žádné dusitanové soli. Takže nakonec proč ne. A na polévku ořezy z krůty na vývar kupujeme...

Tahle hrachovka i u dětí sklízí úspěch a to třeba můj Matěj nemá polévky nijak v oblibě. Pokud máte jako já citlivá střeva a bojíte se luštěnin, vězte, že namočený půlený hrách stojí za zkoušku. Tím že je půlený, je mechanicky oloupaný a tedy problémová šlupka je fuč. Přestože si můžete na obalu přečíst, že není třeba namáčet,...