Pomazánky

 

Margarín je dost ošklivé slovo a málokdo by přiznal, že si ho maže na chleba. Je to většinou jako přiznat se, že volíte Babiše. My Babiše nevolili, ale margarín dělám už nějakou dobu doma, i když o ideálním receptu zatím asi můžu snít. Přesto se o moje pokusy s vámi rozdělím, protože to může hodně ulehčit lidem, kteří chtějí...

Zase si říkám, jestli tohle přidávat jako recept. Ale inspirace co vařit bez lepku, mléka či vajec asi není nikdy dost. Když jednou, dvakrát za rok peču kachnu, vždycky zbydou malé kousky masa na skeletu a zespodu na křídlech a zádech. Tak jsem z nich udělala rychlou paštiku, která hlavně u mladého muže mívá úspěch. Je totiž příjemně nasládlá a...

Nemohla jsem se rozhodnout, jestli tenhle článek dám do kategorie "receptů" nebo do "experimentů". Budou chybět přesné váhy, ale ráda bych vám ukázala jednoduchý způsob, jak využít netradičně zbytky z lednice. Mě zbyla vařená cizrna a v lednici jsem měla zbytek kimčchi na dně sklenice. A bylo jasno. Navíc jsem s kamarádkou nedávno...