Může se to zdát že si dělám legraci, ale udělat dobré palačinky z bezlepkových jednodruhovek a bez mléka mě stálo hodně úsilí. Za tři roky jsem toho nasmažila a pořád to nebylo ono. Buď se trhaly, rychle tvrdly, byly vysušené, nebyly úplně chuťově tam, kde jsem chtěla. Ale konečně mám recept, který se vyplatilo sepsat.
Malá jídla
Tohle je moje verze desertu do skleničky podle mého gusta (je tam totiž dýně :). Původně jsem chtěla dělat dýňové tiramisu, které hrozně frčí. Asi bych to tak v uvozovkách i nazvala, ale ono to moc společného nakonec nemá. Piškoty jsem dělat nechtěla, mascarpone nemůžu, kávový likér nemám. Takže to, že je to posypané kakaem, asi úplně nestačí...
Cukeťáky s hrachovou moukou
Jestli máte rádi bramboráky a nemůžete si je z různých důvodů dopřát, zbystřete. Tady je verze pro alergiky, kteří nemohou třeba vajíčka, lepek, mléko, soju a lilkovité plodiny (většinou se doporučují vynechávat například při vleklém atopickém exému).
Datlovo-arašídové kuličky s konopnou moukou
Jednoduchý nepečený vegan desert plný bílkovin. Receptů na kuličky s datlemi určitě najdete na internetu spoustu, nedělám si ambice stát se nějakou výjimečnou raw vegan cukrářkou. Ale tohle se mi povedlo. Využila jsem tu konopnou mouku, kterou jsem už chválila u receptu na "kornspitzy".
Je plná bílkovin, zhruba 32 g na 100 g vymleté mouky! Spolu...
Miluju podzim a už mám chuť na ty teplejší a vydatnější jídla. Hlavně placky a polévky.
Vdolky z bezlepkového kvasu
Pokud jste četli recept na dukátové buchtičky, už víte, že těsto jsem využila i na smažené kynuté vdolky. Dnes pro pořádek přidávám detailní postup práce a pár tipů. Rozpis surovin na základní těsto je identický a práce s těstem do bodu 6 také.
Quinoové placičky s mrkví a kurkumou
Zase placky. Když já je dělám tak ráda! Hlavně proto, že když mi zbyde doma kousek toho a kousek toho, je to pro mě nejjednodušší možnost, jak všechno zpracovat.
Jednoduchý jahelný pudink s čokoládou
Nepečený desert nebo svačina, na které potřebujete hrnec, mixér a pár minut. Ostatní zařídí sporák. Pokud chcete zvýšit vstřebatelnost živin z jahel, určitě si je namočte do vody s trochou soli přes noc. Ráno slijte, propláchněte teplou vodou a pokračujte dle receptu. Není potřeba jáhly proplachovat vroucí vodou, pokud jsou kvalitní. Pouze staré,...
Tak se mi ani letos nevyhnuly sladké, ovocné knedlíky, které dělám kvůli pánskému osazenstvu domu. Vlastně noky.