Malá jídla

 

Může se to zdát že si dělám legraci, ale udělat dobré palačinky z bezlepkových jednodruhovek a bez mléka mě stálo hodně úsilí. Za tři roky jsem toho nasmažila a pořád to nebylo ono. Buď se trhaly, rychle tvrdly, byly vysušené, nebyly úplně chuťově tam, kde jsem chtěla. Ale konečně mám recept, který se vyplatilo sepsat.

Tohle je moje verze desertu do skleničky podle mého gusta (je tam totiž dýně :). Původně jsem chtěla dělat dýňové tiramisu, které hrozně frčí. Asi bych to tak v uvozovkách i nazvala, ale ono to moc společného nakonec nemá. Piškoty jsem dělat nechtěla, mascarpone nemůžu, kávový likér nemám. Takže to, že je to posypané kakaem, asi úplně nestačí...

Jestli máte rádi bramboráky a nemůžete si je z různých důvodů dopřát, zbystřete. Tady je verze pro alergiky, kteří nemohou třeba vajíčka, lepek, mléko, soju a lilkovité plodiny (většinou se doporučují vynechávat například při vleklém atopickém exému).

Jednoduchý nepečený vegan desert plný bílkovin. Receptů na kuličky s datlemi určitě najdete na internetu spoustu, nedělám si ambice stát se nějakou výjimečnou raw vegan cukrářkou. Ale tohle se mi povedlo. Využila jsem tu konopnou mouku, kterou jsem už chválila u receptu na "kornspitzy".
Je plná bílkovin, zhruba 32 g na 100 g vymleté mouky! Spolu...

Zase placky. Když já je dělám tak ráda! Hlavně proto, že když mi zbyde doma kousek toho a kousek toho, je to pro mě nejjednodušší možnost, jak všechno zpracovat.

Nepečený desert nebo svačina, na které potřebujete hrnec, mixér a pár minut. Ostatní zařídí sporák. Pokud chcete zvýšit vstřebatelnost živin z jahel, určitě si je namočte do vody s trochou soli přes noc. Ráno slijte, propláchněte teplou vodou a pokračujte dle receptu. Není potřeba jáhly proplachovat vroucí vodou, pokud jsou kvalitní. Pouze staré,...

© 2020 - 2022 Kitchen apotheke. Všechna práva vyhrazena. Pokud chcete někde sdílet nebo publikovat moje recepty, prosím, napište mi na alena.melicharova@kitchenapotheke.cz
Kitchen apotheke -  lékárna z kuchyně