Slané pečení

 

Dalamánek by měl být žitný nebo žitno - pšeničný tovar se solí a vodou. Jiné specifikum dle cechovních norem kupodivu dalamánek nemá, ale ten základ žitné ( případně pšeničné) mouky je tam daný.

Kdo se pohybuje v kváskování z bezlepkových mouk, už se asi naučil kreativně využívat všechno, co dům nabízí a nebojí se experimentů. Tenhle recept je spíš další z mnoha podobných variací na téma "bulka co dům dal". Zde sem kombinovala sádlo, světlý teff a slunečnicové semínko. Základ je rozkvas, cca 14 hodin starý, z kvásku a mouky Schaer B...

Tenhle recept je na menší bochníček chleba. Já ho mám tak půlku na dva dny a druhou jsem si schovala do mrazáku, protože pečivu moc nedávám. Z půlky uděláte tak 8-10 krajíčků i s patkou, ale jsou menší, zkuste, uvidíte :)

Tyhle bezlepkové a bezmléčné placky s "jogurtem" dělám vždycky od oka a vždycky mi kamarádky nezapomenout připomenout, že bych (si) měla recept konečně napsat. Jenže já to nevím už když je peču, co tam vlastně bylo.

© 2020 - 2022 Kitchen apotheke. Všechna práva vyhrazena. Pokud chcete někde sdílet nebo publikovat moje recepty, prosím, napište mi na alena.melicharova@kitchenapotheke.cz
Kitchen apotheke -  lékárna z kuchyně Cookies